15 Aralık 2012 Cumartesi

Taraf: Medya Fahişesinin Sonu / Daha Karpuz Kesecektik

Taraf gazetesinde sona doğru...

Bilmeyenler için özet geçeyim; Ahmet Altan ve Yasemin Çongar, Taraf gazetesinden ayrıldı.

Tarih -ders çıkarılmadığı sürece- tekerrürden ibarettir.

Soros desteği ile kurulan Taraf'ta, yıllarca kin güttükleri Türk ordusundan ve ulus devletten intikam almak için hükümetle ve cemaatle el ele veren liboş ve "İkinci Cumhuriyetçiler", yarattıkları diktatöre son paralarını da vererek görevlerinden ayrıldılar. (Konu ile ilgili Ahmet Altan'ın yazısı için bkz.)

Küresel güçlerin değişmez taktiğidir bu... Eğer onlardan değilseniz, sizi kullanıp atarlar. Medyada fahişe sendromu diyorum ben buna...


Bugün tüm "Yetmez ama evet"çiler şapkasını önüne koyup düşünmeye başlamıştır herhalde. Düşünsünler de...

15 Kasım 2007'te yayına bağlayan gazete bugün kapanmanın eşiğinde. Çünkü misyonu tamamlandı.

Soros sırtlarını sıvazladı, fütursuzca saldırttı... Hükümet desteği ile de kimse onlara dokunamadı... Soros ortada bıraktı, bu sefer yıllarca kolkola gezdikleri, özgürlükçü dedikleri hükümetin diğer yüzünü gördüler, tokat yediler; şamar oğlanına döndüler. Hem de defalarca...

Hatta son olarak Ergenekon davasında tanık Şendik Sakık'ın ifadeleri ile Taraf'a gazete ile PKK/KCK bağlantısının kurulacağının üstü kapalı şantajı yapılmıştı. Evet, Taraf gazetesi ile TSK'ya ve gazetecilere Ergenekon sözde örgütü üzerinden terörist sıfatı yapıştıranlar, Taraf'a da PKK üzerinden  terörist sıfatı yapıştıracaktı.

Şantaj başarılı oldu...

Ahmet Altan şimdi asıl işine dönüyormuş, roman yazarlığına. Tebrik ederim, geç bile kaldın aslanım.

Bana göre Ahmet Altan ve Yasemin Çongar'ın gazeteden ayrılmasının bir kaç sebebi var. Bunlardan biri yukarıda da bahsettiğim "fahişe sendromu" tabii ki. Ama en önemli unsur bana göre AKP'nin gittikçe artan ve önümüzdeki süreçte daha da artıracağı faşizan baskıları karşısında sorumluluktan kaçınmak.

Gurur yapmışlar biraz sanırım. Ehe. Gerçi hükümete karşı en ufak bir eleştirisinde bile şamar yiyen yandaş gazeteciler de var bu ülkede hala. Ahmet Altan lafını esirgemedi son dönem. Takdir ediyorum bu konuda ama sonuç değişmiyor.

Taraf'ın düştüğü durumla birlikte bugün yandaş yazarlarda fahişe sendromu başlamıştır.

Son cümlemi Taraf'a ironiyle yapayım;
Daha Karpuz Kesecektik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder